Bokmerker samler lagrede kartsteder, planlagte ruter, registrerte spor, importerte GPX-elementer og mapper. I appen kalles et lagret kartsted et bokmerke.
Lagre et punkt fra kartetLagre et punkt fra kartet
- Flytt kartet til senterkrysset ligger over stedet.
- Trykk på senterkrysset , og åpne detaljene fra pekerens infoboble.
- Velg Lagre som bokmerke .
- Skriv inn et navn, velg en målmappe, og bestem om bokmerket skal vises på kartet.
- Velg Lagre.
Se Peker for flere handlinger. Du kan også lagre et sted direkte fra et søkeresultat.
Finn og organiser elementerFinn og organiser elementer
- Åpne Bokmerker .
- Bruk søkefeltet for å finne et bokmerke etter navn.
- Åpne Handlinger , og velg Ny mappe for å opprette en mappe eller undermappe.
- Velg Rediger for å velge flere elementer, og flytt eller slett deretter utvalget.
- Bruk Sorter etter for å sortere den gjeldende mappen etter navn eller opprettelsesdato.
Kontrollen for synlighet ved siden av et element bestemmer om bokmerket, ruten, sporet eller mappen vises på kartet. Når du skjuler et element, slettes det ikke.
Bruk elementdetaljeneBruk elementdetaljene
Åpne et element for å se en kartforhåndsvisning, tilgjengelige detaljer og handlingene for elementtypen:
- Et bokmerke viser koordinater, beregnet høyde og datoen det ble lagt til. Du kan vise det på kartet, navigere til det, kopiere koordinatene, dele det som GPX, gi det nytt navn eller flytte det, velge en rød, grønn eller blå markør, endre synlighet eller slette det.
- En lagret rute viser avstand, innelukket areal og opprettelsesdato. Du kan følge den, vise den på kartet, dele den som GPX, gi den nytt navn eller flytte den, endre linjefarge eller -bredde, endre synlighet eller slette den. Ruter som er lagret fra Ruteplanleggeren, tilbyr også Rediger i ruteplanleggeren .
- Et registrert spor viser avstand, bevegelsestid, innelukket areal og statistikk for fart, tid og høyde når dette er tilgjengelig. Du kan følge det eller bruke de samme handlingene for kart, GPX, organisering, synlighet, linjestil og sletting som en rute.
- En mappe kan få nytt navn, vises eller skjules som en gruppe, deles som én GPX-fil eller slettes. For å flytte en mappe velger du Rediger i den overordnede mappen, velger mappen og deretter Flytt. Synligheten til et element i en skjult mappe beholdes til mappen vises igjen.
Du må bekrefte at du vil slette en mappe. Når du sletter et enkelt bokmerke, en rute eller et spor, flyttes elementet direkte til Nylig slettet.
Å slette et element er ikke det samme som å skjule det. Når du sletter en mappe, slettes også alle undermapper, bokmerker, ruter og spor i den. Bokmerker, ruter og spor blir liggende i Nylig slettet i 30 dager, men mapper kan ikke gjenopprettes. Eksporter alt du vil beholde før du sletter en mappe.
Se Importer og eksporter GPX-filer for å flytte data mellom apper. Se Ta opp et spor for å ta opp et nytt spor.
For å følge en lagret rute eller et spor velger du Følg ruten eller Følg sporet i menyen Handlinger i detaljene, ser over forhåndsvisningen og velger GO. Ruten eller sporet ligger allerede fast, så forhåndsvisningen viser ikke velgeren for reisemåte. Spor med avbrudd lar deg velge hvilken del du vil følge. Navigasjonen følger bare den valgte delen. Se Navigasjon.
Synkroniser bokmerker med iCloudSynkroniser bokmerker med iCloud
Synkroniser med iCloud holder bokmerkene oppdatert i Lokimaps på enheter som bruker samme Apple-konto. Du velger selv om du vil synkronisere, og det krever ikke abonnement.
Slik slår du på synkronisering:
- Åpne Innstillinger .
- Slå på Synkroniser med iCloud under Bokmerker.
- Les bekreftelsen, og velg deretter Slå på.
Bokmerker som allerede finnes på enheten, slås sammen med dem som allerede finnes i iCloud for den nåværende Apple-kontoen. Alle enhetene må bruke samme Apple-konto og ha Synkroniser med iCloud slått på.
Eksisterende kopier på ulike enheterEksisterende kopier på ulike enheter
Når bokmerkebiblioteker synkroniseres via iCloud, slår Lokimaps automatisk sammen lagrede elementer som samsvarer. Dette omfatter også mange kopier som tidligere er overført med GPX. Elementene må være av samme type, ha samme navn og koordinater og ligge i den samme mappestrukturen. Ruter må samsvare punkt for punkt langs hele traséen. Spor må i tillegg ha samsvarende opptakstider og avbrudd. Mapper med samme navn under samsvarende overordnede mapper slås sammen.
Importdatoer og små forskjeller som skyldes avrunding av koordinater, hindrer ikke samsvar. Ekstra opplysninger fra ruteplanlegging eller opptak beholdes når de kan slås sammen på en trygg måte. Elementer forblir separate hvis de har forskjellige navn eller farger, ligger i forskjellige mapper eller har andre motstridende opplysninger. Usikre treff forblir også separate. Elementer i Nylig slettet og kopier som bevisst er opprettet med GPX-importalternativet Behold duplikater som kopier, holdes utenfor denne sammenslåingen.
En enhet uten nett kan fortsatt ha en kopi av et element som ble slått sammen på en annen enhet. Hvis kopien er uendret, dukker den ikke opp igjen når enheten kobles til nettet. Hvis den er redigert, kan Lokimaps beholde den redigerte versjonen som en konfliktkopi i stedet for at endringene går tapt. En uendret kopi kan ikke gjenopprette et element som er slettet.
Personvern og sikkerhetPersonvern og sikkerhet
Lokimaps lagrer synkroniserte bokmerkedata privat i iCloud, knyttet til Apple-kontoen din. Som standard er disse dataene bare tilgjengelige for deg via Apple-kontoen din. Synkronisering publiserer ikke bokmerkene og deler dem ikke med andre Lokimaps-brukere. iCloud beskytter dataene med autentisering via Apple-kontoen og kryptering.
Dette synkroniseresDette synkroniseres
- Bokmerker og mapper
- Lagrede ruter
- Fullførte spor
- Navn, mappestruktur, farger og linjestiler
- Sletting og gjenoppretting fra Nylig slettet
Et aktivt sporopptak begynner å synkroniseres når du avslutter opptaket.
Synlighet på kartet angis separat på hver enhet. Bokmerker som mottas fra iCloud, er synlige på kartet som standard, mens mottatte ruter og spor er skjult som standard. Standardmappen for lagring, sortering og aktiv navigasjon er også enhetsspesifikke.
Bruk på flere enheterBruk på flere enheter
Lokimaps slår sammen endringer fra enheter med samme Apple-konto når det kan gjøres uten konflikt. Når endringene ikke kan slås sammen på en trygg måte, beholder Lokimaps begge versjonene og føyer «konfliktkopi» til navnet på den ene. Dette kan også skje når den samme lagrede ruten redigeres i Ruteplanleggeren på flere enheter. Se Rediger en rute fra Ruteplanleggeren.
Bokmerkene er tilgjengelige uten nett. Endringer synkroniseres når enheten kobles til nettet igjen. Hvis du vil kontrollere synkroniseringen, åpner du Bokmerker og ruller til bunnen av biblioteket. Statusen vises under det siste elementet. Følg meldingen som vises der, og velg Prøv igjen hvis knappen er tilgjengelig.
Slå av synkronisering eller bytte kontoSlå av synkronisering eller bytte konto
Hvis du slår av synkroniseringen, slettes ingenting fra iCloud. Endringer som gjøres mens den er slått av, slås sammen med innholdet i iCloud neste gang du slår den på.
Hvis du bytter Apple-konto eller logger deg av, slås synkroniseringen av. Når du har logget på, slår du synkroniseringen på igjen for å slå sammen bokmerkene på enheten med dem som finnes i iCloud for den nåværende Apple-kontoen. Dette kan slå sammen bokmerker fra forskjellige kontoer, så les bekreftelsen før du slår på synkroniseringen.
Se Importer og eksporter GPX-filer hvis du vil flytte data manuelt eller mellom ulike tjenester.
Nylig slettetNylig slettet
Åpne Bokmerker , åpne menyen Handlinger i bibliotekroten, og velg deretter Nylig slettet . Trykk på Velg, velg bokmerkene, rutene eller sporene du vil gjenopprette, og trykk deretter på Gjenopprett på verktøylinjen. Du kan også trykke og holde på et element og velge Gjenopprett . Trykk på Ferdig for å avslutte valgmodus. Du kan bruke Nylig slettet på enheten selv når iCloud-synkronisering er slått av.
Gjenopprettede elementer legges tilbake i den opprinnelige mappen hvis den fortsatt finnes. Ellers legges de i bibliotekroten. Til å begynne med er de skjult på kartet. Når du sletter en mappe, slettes også innholdet, men bare elementene i mappen kan gjenopprettes, ikke selve mappen eller undermappene.
Datoen i Nylig slettet viser når hvert element ble slettet. Etter 30 dager slettes elementene permanent og kan ikke lenger gjenopprettes. Når iCloud-synkronisering er slått på, gjelder 30-dagersfristen også for de synkroniserte enhetene dine. Hvis synkroniseringen er slått av på slettetidspunktet, oppdateres iCloud etter at du slår den på igjen.